Ajax kan volgende aanklacht verwachten: 'Familie van de spelers bekogeld met bier'

Ajax kan volgende aanklacht verwachten: 'Familie van de spelers bekogeld met bier'

Gepubliceerd: vrijdag 28 februari 2020 om 07:24vr 28-02-2020 om 07:24

Het Europa League-duel tussen Ajax en Getafe dreigt nog een staartje te krijgen. Ángel Torres, voorzitter van de Spanjaarden, kondigde na afloop van het Europa League-duel aan dat hij een aanklacht in zou dienen.

Volgens Torres werd er op de tribune met bier en 'andere voorwerpen' gegooid naar familieleden van enkele Getafe-spelers. "Wij gaan een aanklacht bij de UEFA indienen, want dit soort gedrag kan absoluut niet getolereerd worden", liet hij weten tegenover El Transistor.

Ook Ajax-trainer Erik ten Hag kreeg onderuit de zak van Torres. "Hij begon voor de wedstrijd al met provoceren. Je moet je wel als een waardig verliezer kunnen gedragen. Hopelijk hebben we Ajax bij kunnen brengen wat respect inhoudt."

De Europese voetbalbond is al bezig met een onderzoek naar aanleiding van het heenduel in Spanje. De meegereisde Ajax-aanhang bekogelde doelpuntenmaker Deyverson toen met een aansteker: de UEFA-waarnemers zagen bovendien dat er meerdere stoeltjes in het uitvak van het Coliseum Alfonso Pérez gesloopt waren.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws