Vermeer houdt de nul voor Los Angeles en plaatst zich alsnog voor de laatste acht

28-02-2020 07:55
12

Kenneth Vermeer heeft zich na een fantastische wedstrijd met zijn Los Angeles FC toch nog geplaatst voor de laatste acht van de CONCACAF Champions League. De Nederlandse goalie won op eigen veld met 3-0 van het Mexicaanse Club Léon en poetste daarmee de 2-0 nederlaag in Mexico weg.

Vermeer hield zelf de nul en zag hoe aanvaller Carlos Vela, nota bene een Mexicaan, ontzettend belangrijk was voor zijn ploeg. Hij scoorde in de eerste en in de tweede helft, waarbij zijn laatste goal dertien minuten voor tijd viel.

Twee minuten na de 2-0 deed Diego Rossi er nog een schepje bovenop met een heerlijke stift (3-0), waarmee Los Angeles het voordeel te pakken had en het feest aan de Amerikaanse westkust bijna kon losbarsten. De marge werd uiteindelijk over de streep getrokken door Vermeer en de zijnen. In de slotfase kreeg Luis Montes nog rood aan de zijde van de Mexicanen.

Bij de laatste acht krijgt de ploeg van Vermeer te maken met wederom een horde uit Mexico. Cruz Azul zal dan over twee wedstrijden de tegenstander zijn. Het Atlanta United van Frank de Boer speelt tegen Club América, ook afkomstig uit Mexico.

Seattle Sounders, waar Kelvin Leerdam actief is, had zich ook bij de laatste acht kunnen voegen maar verloor na strafschoppen van het Hondurese Olimpia. Leerdam werd de schlemiel door in de strafschoppenserie zijn penalty te missen, waarna de Hondurezen de beslissende pingel benutten.