Buitenspel: Getafe hangt Frenkie de Jong-uitspraken op in kleedkamer

Buitenspel: Getafe hangt Frenkie de Jong-uitspraken op in kleedkamer

Gepubliceerd: vrijdag 28 februari 2020 om 10:40vr 28-02-2020 om 10:40

Laatste update: vrijdag 28 februari 2020 om 10:48vr 28-02-2020 om 10:48

Blessuregevallen, transfers, interviews en wedstrijdverslagen; alles vind je in de nieuwslijst van VoetbalPrimeur. In de rubriek 'Buitenspel' houden we jullie vanaf nu óók op de hoogte van de zaken die een te hoog privégehalte hebben voor de gewone nieuwslijst, maar zéker het vermelden waard zijn.

Getafe hangt Frenkie-uitspraken in de kleedkamer op
Getafe heeft, ter inspiratie voor de spelers, de negatieve uitspraken van Frenkie de Jong over de Spaanse ploeg in de eigen kleedkamer in de Johan Cruijff Arena opgehangen. De middenvelder van Barcelona liet in een interview met de NOS optekenen dat 'de wedstrijd tussen Getafe en Ajax pijn deed'. Deze uitspraken werden door de Spanjaarden gearceerd en gebruikt om de eigen spelers op scherp te zetten.

Ook zei De Jong dat 'Getafe niet speelt om het publiek te vermaken' en dat hij het vervelend vindt om naar wedstrijden van Getafe te kijken. Die uitspraak wordt eveneens uitgelicht door trainer José Bordalas. De tactiek van de oefenmeester werkte, want zijn ploeg verloor donderdagavond met 2-1 in de Johan Cruijff Arena. Daarmee is Getafe door naar de laatste zestien van de Europa League en is Ajax uitgeschakeld.


Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws