Internetheld Minala voor zesde keer verhuurd na 41 minuten in zes jaar Lazio

Internetheld Minala voor zesde keer verhuurd na 41 minuten in zes jaar Lazio

28-02-2020 13:42
17

SS Lazio heeft tijdelijk afscheid genomen van Joseph Minala. De 23-jarige middenvelder uit Kameroen zal tot het einde van het kalenderjaar in China spelen, heeft de huidige nummer drie van de Serie A vrijdag bekendgemaakt via de officiële kanalen.

Qingdao Hailifeng FC zal tot 31 december de tijdelijke werkgever van Minala zijn. Dat hij daarna nog terug zal keren in de Italiaanse hoofdstad, lijkt niet waarschijnlijk. Minala staat nog tot medio 2021 onder contract, maar lijkt niet op speeltijd in Rome te hoeven rekenen. Dit seizoen kwam hij niet verder dan achttien minuten in de Coppa Italia-wedstrijd tegen Cremonese.

Zijn overige vier wedstrijden in de hoofdmacht van Lazio dateren alweer van het seizoen 2013/2014: in totaal kwam hij tot 41 minuten namens de hoofdmacht van de Romeinen. Minala voegde zich toen als zeventienjarige bij de selectie, hoewel zijn uiterlijk deed vermoeden dat hij een stuk ouder was: mede hierdoor groeide hij uit tot een cultheld op internet. De afgelopen seizoenen werd hij overigens al vijf keer verhuurd: tweemaal aan Bari en Salernitana en eenmaal aan Latina Calcio.