Elia: 'Ik had gehoopt dat Ajax doorging en dat wij ze hadden geloot'

Elia: 'Ik had gehoopt dat Ajax doorging en dat wij ze hadden geloot'

Gepubliceerd: vrijdag 28 februari 2020 om 13:59vr 28-02-2020 om 13:59

Basaksehir-aanvaller Eljero Elia was donderdagavond getuige van een waar voetbalwonder. De Turken dwongen in de blessuretijd een verlenging tegen Sporting Portugal af en maakten in de laatste minuut van de extra tijd de beslissende 4-1, waardoor ze zich in de achtste finales van de Europa League mogen melden.

Daarin zullen ze het opnemen tegen FC Kopenhagen, werd vrijdagmiddag bekend. Wat Elia betreft had de loting nóg mooier gekund. "Ik had gehoopt dat Ajax het zou redden tegen Getafe. En dat wij ze dan hadden geloot", vertelt hij aan Voetbal International. "Twee keer tegen Ajax was een mooi podium geweest. Dan had ik mezelf weer een keer kunnen tonen aan het Nederlandse publiek."

Nadat hij naar Turkije vertrok, is Elia enigszins van de radar verdwenen: de buitenspeler had echter nóg verder weg kunnen spelen, aangezien het Argentijnse Club Atlético Talleres belangstelling toonde. Elia stond ervoor open om de eerste Nederlander ooit in de Argentijnse competitie te worden. "Het klonk als een mooi avontuur. Maar Basaksehir zei meteen dat een vertrek onbespreekbaar was. Ik begreep de club. We doen mee om de titel in Turkije die we vorig jaar hebben verspeeld en zitten nog in de Europa League."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws