Emotionele Blind na Heracles-uit: 'Dan komen er even dingen naar boven'

Emotionele Blind na Heracles-uit: 'Dan komen er even dingen naar boven'

Gepubliceerd: vrijdag 28 februari 2020 om 14:39vr 28-02-2020 om 14:39

Laatste update: vrijdag 28 februari 2020 om 14:41vr 28-02-2020 om 14:41

Daley Blind keerde razendsnel terug na zijn hartspierontsteking, maar had het vorige week zondag na de wedstrijd tegen Heracles Almelo moeilijk. De Ajax-verdediger ging in de fout bij het doelpunt van Cyriel Dessers en zat er even flink doorheen.

"Op het moment dat je één foutje maakt en het even niet gaat zoals je het in je hoofd moet, toen zat ik er even doorheen", vertelt Blind in gesprek met FOX Sports. "Dan komen al die dingen even naar boven: van de beginfase, hoe zwaar het was met je familie, mijn vrouw, in het ziekenhuis... Normaal gesproken staat er volgens mij een iets langere rustperiode voor, maar ik ben in zes of zeven weken teruggekeerd."

Dat leverde af en toe problemen op, zo geeft Blind toe. "Soms ging het in een sneltreinvaart en stond ik er niet bij stil. Je leeft mee met de dag: als het prima gaat, maar als je dan een foutje maakt dan hakt dat er even in. Dat is misschien de druk die ik mezelf opleg. Op het ene moment twijfel je of je ooit nog topsport kan bedrijven, zes weken later baal je van een foutje die je maakt in een wedstrijd. Zo snel kan het gaan."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws