Update: Roda JC komt met nieuws: wedstrijd tegen Dordrecht gaat door

Update: Roda JC komt met nieuws: wedstrijd tegen Dordrecht gaat door

Gepubliceerd: vrijdag 28 februari 2020 om 15:02vr 28-02-2020 om 15:02

Laatste update: vrijdag 28 februari 2020 om 16:31vr 28-02-2020 om 16:31

Het is onzeker of het de wedstrijd tussen Roda JC en FC Dordrecht vrijdagavond gespeeld kan worden. Het GGD heeft vrijdagmiddag aangegeven dat het verstandig is dat alle evenementen in grensgemeenten van Zuid-Limburg geschrapt worden vanwege het Coronavirus.

Het gaat hierbij om de gemeenten Sittard-Geleen, Beekdaelen, Brunssum, Landgraaf en Kerkrade. Dit houdt in dat de GGD graag ziet dat de wedstrijd tussen Roda JC en Dordrecht van vrijdag niet doorgaat. Een andere wedstrijd in Limburg, MVV Maastricht-FC Den Bosch kan vooralsnog wel gewoon doorgang vinden.

In andere landen wordt er al volop gereageerd op de uitbraak van het Coronavirus. Zo ligt de competitie in Zwitserland volledig stil en worden er daar geen wedstrijden gespeeld. In Noord-Italië worden duels achter gesloten deuren afgewerkt, zonder dat daar publiek bij aanwezig is. Afgelopen weekeinde werden er in Italië zelfs meerdere wedstrijden afgelast.

Update: Roda JC durft nog niets te zeggen over de situatie die ontstaan is bij de club uit Kerkrade. Door het Coronavirus heeft de GGD aangegeven dat het verstandig is om evenementen in die regio te schrappen. De club wacht het huidige overleg tussen de veiligheidsregio, de KNVB en de Gemeente Kerkrade af.

Update: De wedstrijd tussen Roda JC en FC Dordrecht in de Keuken Kampioen Divisie gaat door. Dat maakt de Limburgse club bekend. De GGD gaf eerder op de dag aan dat het vanwege het Coronavirus verstandig is om evenementen in de Zuid-Limburgse regio te schrappen. Roda wilde het overleg tussen de veiligheidsregio, de KNVB en de gemeente Kerkrade afwachten.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws