Van Persie geniet van opmars Feyenoord: 'Vind waar ze nu staan al fantastisch'

Van Persie geniet van opmars Feyenoord: 'Vind waar ze nu staan al fantastisch'

28-02-2020 15:45 Laatste update: 16:02
35

Robin van Persie kijkt met bewondering naar de opmars van Feyenoord. De oud-international ziet dat er het nodige veranderd is sinds de komst van trainer Dick Advocaat.

Voor de camera van het Algemeen Dagblad looft Van Persie zijn oude ploeg en Dick Advocaat, waarmee hij bij Fenerbahçe kort samenwerkte. "Wat Dick fantastisch kan en eigenlijk al jaren doet, is motiveren, stimuleren en de juiste snaar raken bij zijn spelers en staf. Hij is echt de baas en is super fanatiek."

Onder Advocaat is Feyenoord de weg omhoog weer in geslagen. "Dat is heel knap natuurlijk als je ziet waar ze vandaan kwamen", aldus Van Persie over de goede reeks onder de nieuwe trainer. Toch lijkt hij niet meer te geloven in een titel voor Feyenoord. "Dan zou je alles moeten winnen als je nog een klein kansje wilt maken. Maar ik vind eerlijk gezegd waar ze nu staan al fantastisch met waar ze vandaan komen."

Van Persie ziet een grote omslag bij Feyenoord, dat inmiddels is opgeklommen naar de derde plaats in de Eredivisie. "Het is positief, je ziet veel meer de spirit in het team, dat ze het samen doen. Na de wedstrijd tegen PEC Zwolle zie je dat ze ook gewoon echt blij zijn voor elkaar. Dat is wat je zoekt als speler en staf."