Geïrriteerde Babel slaat van zich af: 'Goede dingen van mij worden niet belicht'

Geïrriteerde Babel slaat van zich af: 'Goede dingen van mij worden niet belicht'

Gepubliceerd: vrijdag 28 februari 2020 om 18:36vr 28-02-2020 om 18:36

Ryan Babel is in zijn derde periode bij Ajax regelmatig het mikpunt van kritiek. De aanvaller kan er vrij weinig mee en vindt dat hij oneerlijk behandeld en beoordeeld wordt.

Babel erkent in het Algemeen Dagblad dat hij absoluut zijn topvorm nog niet gevonden heeft in de Johan Cruijff Arena. "Het is duidelijk dat ik niet speel zoals ik wil spelen. Als voetballer heb je fases waarin je niet goed in je vel zit. Waarschijnlijk zit ik nu in zo’n fase. Bij Galatasaray had ik dat de eerste seizoenshelft niet, dus ik kwam met vertrouwen hierheen. Maar ik moet ook mijn weg zien te vinden. Ik speel op verschillende posities. Focussen op één positie is altijd beter."

De ervaren kracht weet van de kritieken, maar heeft het gevoel dat hij anders aangepakt wordt door de media en de fans. "Het moet duidelijk beter. Maar ik vind het wel komisch dat er bij mij de nadruk wordt gelegd op wat er fout gaat. Ik voel dat ik anders word beoordeeld dan anderen. Ik heb niet de kwaliteiten om te toveren in een team dat minder draait", briest hij. "Hoe ervaren je ook bent; ik blijf ook een mens. En een mens heeft gevoelens."

Op de vraag of het niet logisch is dat er hoge verwachtingen liggen bij een zeer ervaren kracht als Babel, geeft hij aan dat hij niet de enige Ajacied is met een vormdipje. "Ik doel ook niet op de jonge jongens. We hebben genoeg andere internationals waarmee het nu misschien even niet zo lekker loopt. Maar goed. Ik speel mindere wedstrijden ja. Maar de goede dingen van mij worden niet zo vaak belicht", verzucht hij.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws