Haaland-loos Salzburg verdwijnt van Europees toneel, goed nieuws voor Nederland

Haaland-loos Salzburg verdwijnt van Europees toneel, goed nieuws voor Nederland

Gepubliceerd: vrijdag 28 februari 2020 om 19:55vr 28-02-2020 om 19:55

Laatste update: vrijdag 28 februari 2020 om 19:59vr 28-02-2020 om 19:59

RB Salzburg, de Europese revelatie van voor de winterstop, ligt uit de Europa League. De Oostenrijkers stonden na de 4-1 nederlaag tegen Eintracht Frankfurt van vorige week voor een lastige opgave, maar speelden dit keer thuis met 2-2 gelijk en liggen dus uit het toernooi.

Salzburg ging dus in Duitsland al met 4-1 onderuit en dus stond het voor een loodzware opgave in het eigen Wals Siezenheim Stadium. Het begin voor de Oostenrijkers, die nog altijd een ferme Nederland-concurrent vormen op de Europese coëfficiëntenlijst, was echter hoopgevend. Na een kleine tien minuten wist verdediger Andreas Ulmer de bal tegen de touwen te werken en de hoop keerde terug. Na een half uur spelen maakte André Silva een belangrijke uitgoal voor Eintracht, waardoor Salzburg er weer drie moest maken.

Zo ver kwam het niet. Sekou Koita vond vlak voor rust de attente Kevin Trapp nog op zijn weg en het duurde tot de 72e minuut tot Salzburg de tweede treffer liet noteren. Het was opnieuw een verdediger, Jérôme Onguéné, die wist te scoren. Even mochten de Oostenrijkers weer hopen op een gigantische stunt, maar tien minuten voor tijd was daar wederom Silva om die droom vakkundig de nek om te draaien: 2-2. Doelpunten vielen er niet meer, waardoor de Oostenrijkers een telg in de strijd om kostbare coëfficiëntpunten het toneel zien verlaten. Een opsteker voor het Nederlandse voetbal.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws