Willem II heeft geen kind aan Groningen in drijfnat Tilburg: Pavlidis blinkt uit

28-02-2020 21:54
60

Willem II heeft in het eigen Koning Willem II Stadion simpel afgerekend met een matig FC Groningen. Het werd 3-1 voor de thuisploeg in een drijfnat Tilburg door doelputen van Ché Nunnely, Vangelis Pavlidis en Mats Köhlert. Ahmed El Messaoudi deed een kwartier voor tijd iets terug.

Het was Groningen dat in de beginfase van de wedstrijd beter omging met de moeilijke omstandigheden op een spekglad veld. Tot uitgespeelde kansen kwamen de mannen van trainer Danny Buijs echter niet. Willem II kwam gaandeweg de eerste helft vorderde beter in de wedstrijd en dat leverde de thuisploeg de 1-0 op: Ché Nunnely kwam na goed voorbereidend werk van Damil Dankerlui vrij voor Padt en schoot goed binnen.

Het was het begin van het einde voor Groningen, dat er daarna eigenlijk niet meer aan te pas kwam. Nog voor rust verdubbelde Pavlidis de voorsprong van Willem II. Na goed voorbereidend werk van Görkem Saglam, met wie hij nog samenspeelde bij VfL Bochum, schoot de Griekse spits knap raak: 2-0. Na rust ging de thuisploeg vrolijk verder waar het gebleven was en na ongeveer 60 minuten besliste Köhlert de wedstrijd. Hij kreeg de bal van Pavlidis en schoot beheerst de 3-0 binnen.

Willem II zakte vervolgens iets in en leek het allemaal wel goed te vinden. Het leverde Groningen nog een eretreffer op. De afvallende bal bleef in het strafschopgebied van De Tricolores hangen en belandde voor de voeten van El Messaoudi. Die twijfelde niet en schoot deze achter een kansloze Timon Wellenreuther.

Eretreffer
Door deze overwinning doet Willem II goede zaken in de strijd om Europees voetbal. De ploeg van trainer Adrie Koster staat nu nog wat steviger op plek vijf, met zes punten voorsprong op FC Utrecht dat later dit weekend nog in actie komt. Groningen blijft op de achtste plek hangen.