De Graafschap heeft periodetitel binnen, Cambuur wint spektakelstuk van Jong PSV

28-02-2020 21:55 Laatste update: 22:01
99

De Graafschap heeft de derde periodetitel in de Keuken Kampioen Divisie binnen. De mannen van trainer Mike Snoei wonnen in eigen huis met 5-1 van Jong AZ. Koploper SC Cambuur houdt de voorsprong op vier punten na een 4-2 overwinning tegen Jong PSV.

De Graafschap - Jong AZ 5-1
De spelers van De Graafschap hebben wat te juichen vanavond. Op De Vijverberg werd er met 5-1 gewonnen van Jong AZ, waardoor de periodetitel binnen is voor de Superboeren. Al voor rust was het zo goed als zeker dat de periodetitel in Doetinchem zou blijven. Na 40 minuten spelen stond er een 4-0 tussenstand op het scorebord, door doelpunten van Ralf Seuntjens, Daryl van Mieghem, Branco van den Boomen en Javier Vet.

Na rust voetbalde De Graafschap de wedstrijd moeiteloos uit. Ralf Seuntjens maakte vlak na rust zijn tweede van de avond en het was Thijs Oosting die uiteindelijk nog wat terugdeed voor Jong AZ en de eindstand van 5-1 op het scorebord zette. De Graafschap blijft SC Cambuur door deze overwinning twee punten voor en heeft de periodetitel binnen.

SC Cambuur - Jong PSV 4-2
Koploper SC Cambuur houdt het heft in eigen hand in de Keuken Kampioen Divisie. Door een 4-2 overwinning op Jong PSV blijft de voorsprong op naaste belager De Graafschap vier punten. Het spel golfde op en neer en bij rust stond het 1-1 door doelpunten van Robert Mühren (een pareltje) en Noni Madueke.

Na rust brandde het helemaal los in Leeuwarden. Michael Breij zette de thuisploeg weer op voorsprong vier minuten na rust, maar nog geen tien minuten later stond het alweer 2-2 door een knap doelpunt van Yorbe Vertessen. Door doelpunten van Jamie Jacobs en Robert Mühren stond er uiteindelijk een eindstand van 4-2 op het scorebord, waardoor Cambuur goede zaken doet in de strijd om de titel.