Krul en Norwich verrassen tegen Leicester City: prachttreffer Lewis geeft doorslag

28-02-2020 22:52 Laatste update: 29-02-2020 15:15
16

Norwich City heeft voor het eerst sinds 18 januari weer eens een wedstrijd gewonnen in de Premier League. Met Tim Krul in het doel werd er met 1-0 gewonnen van Leicester City door een doelpunt van Jamal Lewis, een daverende verrassing.

In de beginfase waren beide ploegen aan elkaar gewaagd op Carrow Road, maar halverwege het eerste bedrijf nam Leicester het heft in handen. De uitploeg kwam ook tot een aantal prima pogingen, maar het ontbrak aan scherpte. Daarnaast stond Krul een aantal keer een doelpunt in de weg.

Na rust kwam Leicester goed uit de startblokken en al snel dacht Kalechi Iheanacho de gasten op voorsprong te zetten. Hij schoot de bal van afstand knap achter Krul, maar na inmenging van de VAR werd het doelpunt - terecht - afgekeurd. De aanvaller maakte in aanloop naar het doelpunt een handsbal en dat ontging scheidsrechter Craig Pawson.

Norwich had vervolgens aan één sterke fase in de tweede helft genoeg om de beslissing te forceren. Jamal Lewis besloot het eens te proberen vanaf de zijkant van het strafschopgebied, raakte de bal heerlijk met de buitenkant van de voet en zag hoe zijn inzet met een geweldig effect in de verre hoek achter Kaspel Schmeichel vloog.

Het zorgt er dus voor dat Norwich weer mag hopen in de strijd om degradatie in de Premier League. De nummer laatst heeft nu 21 punten en staat er nog maar drie achter op directe concurrenten Watford en West Ham United. Leicester City verliest door deze nederlaag de aansluiting met nummer twee Manchester City.