Pierie komt niet uit verf bij Ajax: 'Komt in geen velden of wegen in plannen voor'

Pierie komt niet uit verf bij Ajax: 'Komt in geen velden of wegen in plannen voor'

28-02-2020 23:24
120

Kik Pierie komt niet voor in de plannen van Erik ten Hag bij Ajax en dat is volgens Hans Kraay jr. niet voor niets. De verdediger is geen schim van de verdediger die we in het verleden hebben gezien bij sc Heerenveen.

Aan tafel bij FOX Sports begint Kraay jr. over het feit dat Pierie nog niet laat zien wat hij daadwerkelijk kan. "Dit is een bal die ik niet zou geven", reageert Kraay jr. op de riskante inspeelpass van Jong Ajax-keeper Kjell Scherpen waar een van de treffers van Reda Kharchouch uit voortkwam. "Maar aan een goede voetballer, wat Pierie eigenlijk is, kan je hem wel geven. Hij gaat hier verschrikkelijk in de fout."

Waar de verdediger bij Heerenveen uitblonk, lukt hem dat in Amsterdam absoluut niet. "Pierie is niet de Pierie die we bij Heerenveen hebben gezien", vervolgt Kraay jr. "Bij Heerenveen was het een hele goede voetballer als linkervleugelverdediger of als linker centrale verdediger."

Het is volgens Kraay jr. geen wonder dat Ajax-trainer Erik ten Hag op de positie van linker centrale verdediger kiest voor Daley Blind of Lisandro Martínez. "Geen Pierie. Hij komt in velden of wegen niet voor in de plannen en dat is niet voor niets."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie