Van Bommel in beeld bij Bayern München: 'Hij staat er bij Hoeness geweldig op'

Van Bommel in beeld bij Bayern München: 'Hij staat er bij Hoeness geweldig op'

Gepubliceerd: zaterdag 29 februari 2020 om 07:14za 29-02-2020 om 07:14

Laatste update: zaterdag 29 februari 2020 om 15:58za 29-02-2020 om 15:58

Het heeft Sören Lerby pijn gedaan om te zien hoe Mark van Bommel en PSV in een diepe crisis terechtkwamen. De oud-speler van de Eindhovenaren denkt echter dat de trainer ooit nog bij zijn oude liefde Bayern München aan de slag gaat.

Lerby sloot zijn carrière af in Eindhoven en volgt PSV dan ook nog altijd op de voet. "Ik heb bij PSV heel mooie jaren gehad, dus het ging me wel aan het hart dat het dit seizoen zo slecht ging. Ze hadden zoveel verliespunten, dat een ontslag niet meer tegen viel te houden. Dat het onder Ernest Faber eerst nog slechter ging, verbaasde me niet. Dat zie je wel vaker. Toch vond ik het raar dat het zo uit Marks handen glipte", vertelt hij in een uitgebreid interview aan De Telegraaf.

De Deen wijst met de beschuldigende vinger naar het technische beleid van de Eindhovenaren. "Dat het hem uiteindelijk niet is gelukt bij PSV, vind ik wel logisch. Als je als Nederlandse topclub veel belangrijke spelers verkoopt, zou je de coach de tijd moeten geven om met een aantal aankopen weer een winnend elftal te bouwen. Maar die tijd is er niet. Met Luuk de Jong, Hirving Lozano en Angeliño heeft PSV nogal wat ingeleverd, zeg."

Ondanks alle bakken aan negatieve kritiek, ziet Lerby in Van Bommel nog altijd een toekomstige Bayern-trainer. "Ik heb altijd gedacht dat Mark voorbestemd was om trainer van Bayern te worden. Ik ken Uli Hoeness goed en Mark staat er bij FC Bayern nog altijd geweldig goed op. Hij is aanvoerder geweest en een echte winnaar. Daarom ben ik er zeker van dat hij echt wel terugkomt", besluit hij.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws