Hyballa wil stunten: 'Kunnen niet drie weken in een sanatorium verblijven'

Hyballa wil stunten: 'Kunnen niet drie weken in een sanatorium verblijven'

29-02-2020 08:43 Laatste update: 16:01
30

Peter Hyballa gaat komende week met zijn NAC Breda op bezoek in De Kuip. Inzet: een plek in de finale van de KNVB Beker.

Hyballa weet dat het lastig gaat worden, geeft hij toe voor de camera van FOX Sports. "We hebben een kleine kans tegen Feyenoord. Maar een kleine kans is ook een kans." NAC speelde een zware pot in Nijmegen (1-1), maar de Duitser wil niks weten van vermoeidheid. "Het zijn jonge spelers. We kunnen niet drie weken in een sanatorium verblijven. Het zijn voetballers. We gaan trainen en dan moeten we donderdag in een van de leukste stadions van Europa voetballen. Als een speler dan niet loopt, dan weet ik het ook niet meer."

De markante oefenmeester kijkt in zijn aanpak naar het treffen met AZ. "Ik denk dat we een beetje de strategie van AZ overnemen. Ik denk dat we nog meer lopen kunnen. We moeten heel goed tussen de linies spelen. Af en toe veel sneller de bal naar de andere kant spelen. We spelen op het ene moment positiespel, en op het ene moment breedteballen. Dat wil ik niet, ik wil de ballen diep hebben", zegt Hyballa, die lang in Rotterdam woonde en zijn Feyenoord-gevoelens weglacht nadat hem gevraagd werd of hij niet ooit voor Feyenoord was. "Mwah... Maar nu ben ik voor NAC Breda!"