Gakpo geniet van wisselwerking: 'Hij voelt zich als een vis in het water als back'

Gakpo geniet van wisselwerking: 'Hij voelt zich als een vis in het water als back'

29-02-2020 08:56 Laatste update: 12:47
106

Cody Gakpo merkt een positieve tendens in zijn thuisstad Eindhoven. Er wordt weer gelachen en de aanvaller geniet van de recente ontwikkelingen bij PSV, zowel op als buiten het veld.

"Resultaat zorgt voor een blije omgeving, dat werkt positief richting supporters en naar de hele stad. Wij moeten proberen die resultaten te blijven halen", is Gakpo zich bewust tegenover De Telegraaf. "Het is puur bereidheid naar elkaar toe. "Dingen voor elkaar doen, zonder er per se iets voor terug te willen, zoals de trainer zegt. Daar moeten we aan blijven werken. We moeten zorgen steeds meer op elkaar ingespeeld te raken, om volgend jaar weer echt te vlammen."

Gakpo geniet van zijn nieuwe collega op de linkerflank, de ervaren Ricardo Rodríguez. "Het is fijn hem achter me te hebben. Hij is rustig aan de bal, heeft al veel meegemaakt en probeert me altijd te helpen. Geeft me tips in hoe ik positioneel moet staan. Of dat een verschil is met voorheen? Er speelden daar vaak jongens, voor wie linksback niet hun eigen positie was. Dan ben je ook meer met jezelf bezig. Hij voelt zich daar als een vis in het water. Zijn komst heeft de ploeg goed gedaan", concludeert de jonge Gakpo.