Feyenoord niet bezig met kampioenschap: 'Vind dat verschil nog wel heel erg groot'

Feyenoord niet bezig met kampioenschap: 'Vind dat verschil nog wel heel erg groot'

29-02-2020 09:38
158

Feyenoord gaat zondagmiddag als nummer drie van de ranglijst op bezoek bij PSV, de huidige nummer vier in de Eredivisie. Steven Berghuis, die tevreden is over zijn eigen spel, ziet de Rotterdammers niet als de grote favoriet in Eindhoven en lijkt voorlopig ook geen rekening te houden met een kampioenschap.

Op de vraag of Feyenoord gezien de huidige stand niet gewoon moet winnen op bezoek bij PSV reageert Berghuis voorzichtig voor de camera van de NOS. "Beetje fiftyfifty denk ik. Een uitwedstrijd in Eindhoven is zeker niet makkelijk, dat hebben we wel ondervonden de laatste jaren. Maar we gaan wel voor de overwinning."

Ondanks de opmars onder Dick Advocaat lijkt Feyenoord niet bezig met het kampioenschap. "Ik vind het verschil nog wel vrij groot", doelt Berghuis op de achterstand van zeven punten op koploper Ajax. "Dat betekent in drie wedstrijden verliespunten voor Ajax en dat wij al onze wedstrijden moeten winnen. Dus ik vind dat verschil nog wel heel erg groot. Daar hebben we verder ook geen invloed op."

Berghuis is in ieder geval tevreden over zijn eigen prestaties, al vindt hij dat hij al langere tijd goed presteert. "Ik heb meer goede fases gehad. Over de afgelopen jaren ben ik ook tevreden. Ik ben altijd blijven leveren. Nu is het extreem qua rendement met elke wedstrijd een goal of assist. Daar werk ik ook hard voor, net als in de afgelopen jaren."