De Gier moet veld ruimen bij Go Ahead Eagles: 'Dat heb ik te respecteren'

De Gier moet veld ruimen bij Go Ahead Eagles: 'Dat heb ik te respecteren'

29-02-2020 10:35
18

Het dienstverband van Jack de Gier bij Go Ahead Eagles blijft beperkt tot één seizoen. De club uit Deventer stelde Kees van Wonderen zaterdagochtend aan als nieuwe trainer en dat betekent dat De Gier het veld moet ruimen.

Afgelopen zomer tekende De Gier een contract voor één seizoen in de Adelaarshorst en daar blijft het dus ook bij. "Ik heb het hier goed naar mijn zin en had ook zeker door gewild. Maar de clubleiding heeft uitgelegd dat ze op bepaalde vlakken andere ideeën hebben, en dat heb ik te respecteren. Zo gaat het in het voetbal", reageert De Gier op de clubwebsite.

Technisch manager Paul Bosvelt verklaart het korte verblijf van De Gier: "We zijn afgelopen zomer bewust een verbintenis voor één jaar aangegaan met elkaar. Jack kon zich revancheren na een moeilijk seizoen bij N.E.C.; wij hielden richting volgend jaar de opties open. Voor beide partijen heeft dat zo uitgepakt, waardoor we zonder hard feelings en met volle focus het seizoen gaan afmaken."

Ondanks zijn aanstaande vertrek uit Deventer zal De Gier er alles aan doen om het seizoen met Go Ahead Eagles tot een goed einde te brengen. "Nu gaat ook weer de focus op de belangrijkste fase van het seizoen. Ik ben een teamplayer en hoe beter we het seizoen afsluiten, hoe beter dat ook is voor mijn eigen toekomst. Zo simpel is het ook weer."