De Boer: 'Als ik alleen in auto zat begon ik te schelden en op stuur te rammen'

De Boer: 'Als ik alleen in auto zat begon ik te schelden en op stuur te rammen'

29-02-2020 12:44 Laatste update: 12:44
72

Frank de Boer heeft 112 interlands achter zijn naam staan voor het Nederlands elftal, maar een titel met het nationale elftal ontbreekt op zijn palmares. Vooral het EK van 2000 in eigen land voelt nog steeds als een gemiste kans.

Nederland verloor in de halve finale na strafschoppen van Italië en De Boer miste zowel in de reguliere speeltijd als in de strafschoppenserie zijn pingel. "Daar ben ik nog steeds ziek van", vertelt hij in gesprek met Ons Oranje. "Niet alleen omdat ik twee penalty's miste, we hadden gewoon Europees kampioen moeten worden."

Die dreun kwam hard aan bij De Boer. "Ik ben er twee maanden doodziek van geweest. Vaak had ik dat ik alleen in de auto zat en op mezelf begon te schelden of op het stuur zat te rammen", vervolgt hij.

Twee jaar voor de teleurstellende uitschakeling tegen Italië verloor het Nederlands elftal ook na penalty's, toen Brazilië het in de strafschoppenserie beter deed dan Oranje. "Daar gingen wij niet als favoriet of outsider heen, maar wel hadden wel echt een goed team", aldus De Boer. "We hadden wereldkampioen kunnen worden, misschien zelfs moeten worden."