'Onverwachtse wending' voor Eredivisie-topscorer Dessers: 'Dat voelt heel gek aan'

'Onverwachtse wending' voor Eredivisie-topscorer Dessers: 'Dat voelt heel gek aan'

29-02-2020 13:28
29

Cyriel Dessers had niet verwacht dat hij na 24 wedstrijden nog steeds topscorer van de Eredivisie zou zijn. De Belgisch-Nigeriaanse spits van Heracles Almelo nestelde zich met zijn doelpunt tegen Ajax (1-0) weer aan kop van de lijst met doelpuntenmachines in Nederland.

Dessers vuurde tegen de Amsterdammers zijn vijftiende competitietreffer tegen de touwen en staat daarmee één goal voor op Steven Berghuis en Bryan Linssen, die met veertien goals gedeeld tweede staan. "Dat ik nog steeds de topscorer ben, voelt gek aan", zegt de Heraclied tegen Tubantia. "Eind november stond ik er voor het eerst, dat was speciaal en leuk. Dat het na 24 wedstrijden nog steeds zo is, is onverwacht. Het is een compliment, ook aan de ploeg."

Toch bezweert de man in vorm in Almelo dat hij na 34 wedstrijden niet meer bovenaan het lijstje zal staan. "Je moet realistisch zijn, als spits van Heracles is de kans niet groot om daadwerkelijk topscorer te worden", laat hij optekenen. "Bij andere clubs die bovenin de competitie staan, wordt vaak meer gescoord dan bij ons."

De goal van afgelopen zondag tegen Ajax beschrijft Dessers als de mooiste die hij ooit in zijn carriere maakte. "Blind verwachtte me aan de andere kant. Het ging vanzelf, dat is voor een spits het beste. Ik nam ‘m op de slof en schoot fantastisch binnen. Ik heb nog nooit zo’n goal gemaakt. Tegen Fortuna scoorde ik ook van buiten de zestien, maar deze was mooier."