Valencia-Real Betis eindigt in mineur voor Cillessen, Chelsea verspeelt punten

29-02-2020 18:08 Laatste update: 18:11
12

Jasper Cillessen mocht voor het eerst sinds drie maanden weer eens in de basis beginnen bij Valencia, maar zal toch met een ietwat zuur gevoel terugkijken op de wedstrijd tegen Real Betis. Er werd weliswaar met 2-1 gewonnen, maar de Nederlander incasseerde diep in de blessuretijd een doelpunt. Chelsea verspeelde punten op bezoek bij Bournemouth.

Valencia - Real Betis 2-1
Drie belangrijke punten voor Valencia, dat voor het eerst sinds drie maanden weer eens met Jasper Cillessen onder de lat begon. Het spel in de eerste helft was van beide teams niet bijzonder, het golfde wat op en neer maar doelpunten werden er niet gemaakt.

In de tweede helft kwamen die doelpunten er wel. Kévin Gameiro opende na ongeveer een uur spelen de score: de aanvaller schoot de bal van buiten het strafschopgebied heerlijk achter een kansloze Betis-doelman Joel Robles.

Vlak voor tijd besliste Dani Parejo het duel met de tweede treffer van Valencia. Hij schoot beheerst raak. De wedstrijd eindigde in mineur voor Cillessen, die zag hoe Loren Moron nog wat terugdeed voor Betis: 2-1.

Bournemouth - Chelsea 2-2
Bournemouth begint zo onderhand een echte angstgegner te worden voor Chelsea. De laatste twee wedstrijden tegen de club wist Chelsea niet te winnen en ook vanmiddag lukte het de mannen van Frank Lampard niet. De club uit Londen kwam in de eerste helft op voorsprong via Marcos Alonso, die alert was nadat een inzet van Olivier Giroud terugkwam van de lat.

Binnen enkele minuten gaf Chelsea de voorsprong echter weer weg in de tweede helft. Jefferson Lima en Joshua King zetten de thuisploeg op voorsprong. Alonso redde uiteindelijk vlak voor tijd de eer voor Chelsea door zijn tweede treffer van de middag te maken.