Babel: 'In het buitenland vonden ze het prima dat ik een voorbeeld heb gesteld'

Babel: 'In het buitenland vonden ze het prima dat ik een voorbeeld heb gesteld'

29-02-2020 18:18 Laatste update: 18:27
59

Ryan Babel heeft geen spijt van zijn toneelstukje in de eerste Europa League-ontmoeting met Getafe. Na de zoveelste schwalbe van de Spanjaarden besloot de Ajax-aanvaller uit protest zelf ook te gaan rollen.

Het incident kwam Babel op de nodige kritiek te staan, maar de hoofdrolspeler zou het zo weer doen. "Dat ik die speler van Getafe nadeed, daar sta ik nog steeds achter", zegt Babel in gesprek met Voetbal International. "Ik gaf hem een duw, het was een overtreding, maar zij hielden balbezit en hij bleef maar rollen. Dat wilde ik duidelijk maken."

"Nee, ik heb mezelf daarmee niet uit het spel gehaald. Het is dat wat ik deed of in conclaaf gaan met de scheidsrechter. Als ik dan voor protesteren geel had gekregen, dat is dan kennelijk wel normaal. Voetbal is emotie. Ik heb ook wedstrijden gespeeld waarin we als team stil en relaxed waren bij dit soort taferelen. Maar dan krijg je te horen: Waarom reageert er niemand. Wat dat betreft doen we het nooit goed."

Babel vind het ook een Nederlands dingetje, het commentaar op zijn toneelstukje. "Hier in Nederland kreeg ik misschien de hoon over me heen, maar in het buitenland niet hoor. Daar vonden ze het prima dat ik dat diven op deze manier als voorbeeld heb gesteld."