'Ik weet bijna zeker dat Antony een sensatie wordt en zijn transfersom waard is'

'Ik weet bijna zeker dat Antony een sensatie wordt en zijn transfersom waard is'

29-02-2020 20:12 Laatste update: 20:33
91

Sören Lerby heeft niets dan lof voor Ajax, ook al zit de Amsterdamse club op dit moment in een dip. De Deense oud-voetballer, tegenwoordig werkzaam als zaakwaarnemer, is onder de indruk van het werk van Edwin van der Sar en Marc Overmars.

"Door het salarisplafond los te laten en veel hogere transfersommen te betalen dan in het verleden, is Ajax op de transfermarkt met zijn tijd meegegaan", zegt Lerby in een groot interview met De Telegraaf. "Edwin van der Sar en Marc Overmars hebben het super gedaan, want de investeringen hebben zichzelf meerdere keren terugbetaald, het eigen vermogen is gigantisch."

De financiële risico's die Van der Sar en Overmars nemen, vindt de Deen te billijken. "Met een onophoudelijke stroom talenten uit de eigen opleiding, die tientallen miljoenen euro's oplevert, valt dat wel mee. Maar wat willen de critici dan? Doet Ajax niks en zien de vijftigduizend mensen in het stadion baggervoetbal, dan zeggen dezelfde mensen dat er sprake is van wanbeleid, omdat er meer dan genoeg geld op de bank staat, maar Ajax de hand op de knip houdt."

Ook de zomertransfer van Antony kan op goedkeuring van Lerby rekenen. "Ik heb die nieuwe Braziliaanse aanvaller Antony op het olympisch kwalificatietoernooi gezien. Ik weet bijna zeker dat hij een sensatie wordt en zijn transfersom (maximaal 21,5 miljoen euro, red.) waard is. Voor dit geld moést Ajax hem volgens mij altijd kopen." Ook voor Overmars zal er interesse loskomen, weet de zaakwaarnemer. "Ik denk dat FC Barcelona en Arsenal aan Marc zullen gaan trekken. Maar ik hoop dat hij heel lang bij Ajax wil blijven."