Er wordt in Rotterdam heel rustig weer over een kampioenschap gesproken

"Er wordt in Rotterdam heel rustig weer over een kampioenschap gesproken"

01-03-2020 07:00
230

In Rotterdam wordt er voorzichtig weer gedacht aan een landskampioenschap na de goede resultaten van de laatste weken en de vormdip van Ajax en AZ. Mikos Gouka, Feyenoord-watcher van het Algemeen Dagblad, volgt het op de voet.

"Meestal kom ik over ellende vertellen als het over Feyenoord gaat, maar onder Dick Advocaat gaat alles goed", begint Gouka aan tafel bij de Eretribune van FOX Sports. "Er wordt in Rotterdam heel rustig weer over een kampioenschap gesproken."

Ondanks de goede resultaten van de laatste tijd is het allesbehalve rustig bij de club. "Het is zo dat er in de jeugdopleiding van alles gaande is en ook in de RvC is nog een machtsstrijd gaande." Voor Advocaat is dit totaal niet van belang bij de besprekingen voor een langer contract in De Kuip, denkt Gouka. "Dat denk ik niet, ik denk dat hij blijft. Hij wil perspectief zien: als Berghuis straks verkocht wordt dan wil hij niet dat ze zeggen: hier heb je de rechtsbuiten van de O19, succes ermee."

Bozeník
Nicolai Jörgensen ontbreekt nog steeds bij Feyenoord, waardoor Advocaat noodgedwongen meteen een beroep moet doen op Robert Bozeník. Toch lijkt Advocaat nog niet helemaal tevreden met de nieuwe spits. "Ze zetten nog niet de polonaise in nee... Maar twee keer een winnende goal natuurlijk, maar hij vindt het een speler die nog zoveel moet leren", aldus Gouka. "Jörgensen is inmiddels wel een hoofdpijndossier geworden. In de zestien is Bozeník heel goed, maar het is wat ongepolijst. En hij schijnt heel erg afzijdig te zijn."