Duitse media lyrisch over Zirkzee: 'Slechts één speler was nóg sneller, Haaland'

Duitse media lyrisch over Zirkzee: 'Slechts één speler was nóg sneller, Haaland'

01-03-2020 11:55
42

Joshua Zirkzee mocht zaterdag zijn basisdebuut maken voor Bayern München door een blessure van Robert Lewandowski. De Duitse media zijn lyrisch over de achttienjarige Nederlander, die de Poolse topspits met verve verving tegen Hoffenheim (0-6).

Bayern stond al na een kwartier op een 0-3 voorsprong, mede door een treffer van Zirkzee. 'Hij paste zich moeiteloos aan bij de recordkampioen en had een rol bij meerdere fraaie combinaties. In de aanloop naar de eerste twee goals deed hij het prima en vervolgens maakte hij de derde goal ook nog eens uitstekend af. Lewandowski werd nooit gemist', schrijft Sport1.

'Hij verving Lewandowski extreem goed', vindt ook RAN. 'Zirkzee speelde de Hoffenheim-defensie duizelig. Wie hij ook om zich heen heeft, Zirkzee zorgt altijd voor vuurwerk in het strafschopgebied. Hij had nog wel een doelpunt meer verdiend, maar die kans werd hem ontnomen door de idiote fans', doelt het medium op de aanhang van Bayern die Hoffenheim-baas Dietmar Hopp schoffeerden.

Ook Abendzeitung München is zeer lovend over Zirkzee, die de jeugdopleiding van Feyenoord op jonge leeftijd verliet. 'Als achttienjarige spits moest hij Lewandowski vervangen als aanspeelpunt én doelpuntenmaker. Dat deed hij allebei. Hij bleef heel kalm bij zijn doelpunt, toch alweer zijn derde in de Bundesliga. Losjes met links, wat een plezier!'

BILD haalt een indrukwekkende statistiek aan. Zirkzee kreeg voor de vierde keer speeltijd in de Bundesliga en schoot daarin drie keer op doel. Dat leverde drie doelpunten op. 'Drie schoten, drie doelpunten. Indrukwekkend. De Nederlander had slechts 26 minuten nodig voor zijn eerste drie goals. Slechts één speler was nog sneller: Erling Braut Haaland.'