Vertrek Jans laat sporen na bij Cincinnati: 'Ik kijk wel uit met wat ik zeg'

Vertrek Jans laat sporen na bij Cincinnati: 'Ik kijk wel uit met wat ik zeg'

01-03-2020 12:48
48

Voor Maikel van der Werff is er met het vertrek van trainer Ron Jans bij FC Cincinnati een rumoerige periode afgesloten. Het veelbesproken vertrek van Jans, hij zou het 'n-woord' hebben gezegd, maakte indruk op Van der Werff.

Een aantal spelers uit de selectie van Cincinnati klaagde over de uitingen van Jans, waarna er een onderzoek werd ingesteld naar de Nederlandse trainer. "We werden allemaal ondervraagd door de spelersvakbond", vertelt Van der Werff in gesprek met het Noordhollands Dagblad. "Moest je in een kamertje komen en vertellen wat je had gezien of gehoord."

Van der Werff heeft zo zijn mening over het vertrek van Jans, maar wil er niet al te veel over kwijt. "Ik kan wel zeggen dat ik het overdreven vindt, maar voor een donkere jongen ligt het heel gevoelig wat er is gebeurd. Feit blijft dat Jans er nooit iets mee heeft bedoeld", aldus de verdediger.

In de Verenigde Staten moet je nu eenmaal oppassen met wat je zegt. "Je mag niet aan een donker iemand vragen of hij van Kentucky Fried Chicken houdt. Of vragen of hij nog heeft gebasketbald in de zomer", aldus Van der Werff. "Andersom mag alles wel gewoon. Het is wennen, maar je leeft in dit land dus je moet ermee omgaan. Maar ik kijk nu wel uit wat ik zeg."