De Boer tast mis in Eredivisie: 'Hadden hem hartstikke goed kunnen gebruiken'

De Boer tast mis in Eredivisie: 'Hadden hem hartstikke goed kunnen gebruiken'

01-03-2020 14:40
6

Frank de Boer heeft in februari verwoede pogingen gedaan om FC Utrecht-middenvelder Urby Emanuelson naar Atlanta United te halen. Dat bevestigt de trainer bij Goedemorgen Eredivisie. De transfer ketste uiteindelijk af door de regelgeving in de Major League Soccer.

Emanuelson beschikt over een aflopend contract in Utrecht en was voor een zacht prijsje op te pikken. Toch ging het niet door. "Uiteindelijk was het ook een bepaalde geldkwestie natuurlijk", aldus De Boer. "Niet dat Urby heel veel vroeg, maar je hebt hier met salary caps te maken. Dat betekent dat je afwegingen moet maken."

De selectie van Atlanta United mag uit maximaal drie designated players bestaan die meer verdienen dan de rest. "Maar die hebben we al", zegt De Boer. "Het is vaak passen en meten en hij paste net niet in het financiële plaatje. Ik denk dat wij hem hartstikke goed hadden kunnen gebruiken."

Vermoedelijk komt De Boer niet terug voor Emanuelson. "Wij hebben wat andere aankopen gedaan op zijn positie en die waren natuurlijk een stuk goedkoper. Qua kwaliteit denk ik dat Urby meer had kunnen brengen, maar het zij zo. We hebben nog genoeg kwaliteit in ons team om dat op te kunnen vangen. Nogmaals, ik weet hoe Urby is als persoon en hij had hier geweldig gepast."