Advocaat over 'uitstekende speler' PSV: 'Niet doen of hij Roberto Carlos is'

Advocaat over 'uitstekende speler' PSV: 'Niet doen of hij Roberto Carlos is'

01-03-2020 14:52 Laatste update: 15:26
22

Dick Advocaat kijkt vol belangstelling naar de duels die Steven Berghuis van Feyenoord en Ricardo Rodríguez van PSV met elkaar gaan uitvechten. De Feyenoord-trainer weigert Rodríguez echter beter te maken dan hij in zijn ogen is.

"In dit soort wedstrijden moet je je helemaal laten zien. Rodríguez is een uitstekende speler, maar we moeten niet doen of hij Roberto Carlos is, toch?", zegt Advocaat tegen FOX Sports. "Na Tagliafico beste linksback van Nederland? Wij hebben ook nog wel een paar aardige linksbacks."

Advocaat kiest tegen PSV niet voor Edgar Ié, maar voor Eric Botteghin in het hart van de defensie. De uitleg is duidelijk. "Botteghin is een ervaren jongen die ook praat tegen z'n medespelers. Edgar is dat helemaal niet. Die is stil, praat niet en is heel erg gefocust op zijn eigen spel, maar dat deed-ie wel goed. Maar dan heb ik toch iets meer vertrouwen in Botteghin."

Wie er favoriet is durft Advocaat niet te zeggen. "Dat is moeilijk om te zeggen. We hebben één van de achttien wedstrijden verloren. Dat was tegen FC Porto, waarin we voetballend ook nog eens onze beste wedstrijd hebben gespeeld. Het is belangrijk dat we laten zien dat we partij kunnen bieden. Dat vind ik heel belangrijk."