Van den Brom baalt van 'zombies' Utrecht: 'Het baart mij enorm veel zorgen'

Van den Brom baalt van 'zombies' Utrecht: 'Het baart mij enorm veel zorgen'

01-03-2020 15:31
79

John van den Brom is bezorgd om FC Utrecht. De nummer zes van de Eredivisie blameerde zich zondag met een 2-1 nederlaag bij hekkensluiter RKC Waalwijk.

Van den Brom is ten einde raad. "Het is een terugkerend feit dat wanneer er bij ons andere dingen worden gevraagd, we niet thuisgeven", sombert de trainer voor de camera van FOX Sports. Utrecht kwam in de eerste helft nog wel op voorsprong. "Daarna hebben wij gewoon als zombies over het veld gelopen. Dat mag niet. Het baart mij enorm veel zorgen."

De spelers van Utrecht vervallen in dezelfde fouten, ziet Van den Brom. "Als je vanuit jezelf niet gemotiveerd kan zijn of blijven in een wedstrijd, dan heb je gewoon een probleem met elkaar. Dat is voor mij inmiddels wel duidelijk. We zijn niet in staat om een hele wedstrijd volle bak te blijven gaan voor een resultaat. We willen heel graag, maar we geven het elke keer weg."

Van den Brom spreekt van een 'verdiende nederlaag' tegen RKC, dat de vierde overwinning van het seizoen boekte. FC Utrecht staat nog zesde, maar het verschil met nummer vijf Willem II is zes punten.