'Frenkie mag zo met m'n dochter trouwen, maar iets minder ideale schoonzoon'

'Frenkie mag zo met m'n dochter trouwen, maar iets minder ideale schoonzoon'

01-03-2020 15:49
31

Frenkie de Jong moet dit seizoen 'nog op het deurtje kloppen' bij FC Barcelona-trainer Quique Setíen, zegt Jan van Halst. De Jong speelt in Spanje niet op zijn gebruikelijke positie en gaf afgelopen week bij Veronica ook toe dat het wennen voor hem is.

Van Halst kan zich niet voorstellen dat De Jong zich zelf geen zorgen maakt over zijn rol. "Dat is onzin, dat kan niet anders. Hij uit zich keurig, het is de ideale schoonzoon. Hij mag zo met m'n dochter trouwen. Ik zou graag willen dat hij iets minder de ideale schoonzoon is", zegt Van Halst bij Ziggo Sport.

"Hij moet iets eerder zeggen: hallo, wordt het niet eens tijd dat ik op de plek van Busquets ga spelen? Moet je dan maar wachten? Wanneer wel dan? Vorig jaar ineens? Klop dan in ieder geval een paar keer op de deur", vervolgt Van Halst.

"Is het erg als je dat netjes doet? Je bent toch gehaald voor een bepaalde plek? Daar ben je voor gescout. Ik ga er vanuit dat ze bij Barcelona hebben gezegd dat het eerste jaar een aanpassingsjaar zal worden. Toch moet hij af en toe op het deurtje kloppen."