Manchester City kan stormachtige start niet voorzetten, maar pakt wel tweede prijs

01-03-2020 19:21 Laatste update: 19:22
20

Manchester City heeft na het veroveren van het Community Shield zijn tweede prijs van het seizoen binnengehaald: de League Cup-finale tegen Aston Villa leverde een 2-1 overwinning voor The Citizens op. De ploeg van Pep Guardiola leek aanvankelijk over The Villans heen te denderen, zag de tegenstander nog terugkomen, maar hield de even krappe als terechte voorsprong vast op Wembley.

Anwar El Ghazi startte in de basis bij Aston Villa en tekende voor het eerste gevaarlijke moment van de wedstrijd: zijn kopbal eindigde echter op het dak van het doel. Hierna werd de nummer voorlaatst van de Premier League in het eigen strafschopgebied opgesloten. Het superieure Manchester City liep in rap tempo uit naar een 2-0 voorsprong. Sergio Agüero bekroonde een ragfijne aanval via Rodri en Phil Foden, Rodri verdubbelde de marge met een kopbal.

In de slotfase van de eerste helft wist Aston Villa echter de aansluiting te hervinden. El Ghazi gaf vanaf links voor en Mbwana Samatta kopte de 2-1 tegen de touwen. In de stevige tweede helft voetbalde de regerend Premier League-kampioen minder dwingend dan voor rust, maar had men de touwtjes wél in handen, op een enkele uitval van de ploeg van Dean Smith na. Met name in de slotfase was het wachten op de tweede treffer van Manchester City. Agüero kreeg de grootste kans, maar trof het zijnet.

Drie minuten voor tijd was het vanuit het niets alarmfase één in het strafschopgebied van The Citizens: Björn Engels kopte in en de bal belandde via de handen van Claudio Bravo tegen de paal. De 2-1 voorsprong bleek uiteindelijk genoeg voor Manchester City. Guardiola en de zijnen kunnen echter niet te uitgebreid feesten: midweeks wacht het FA Cup-duel met Sheffield Wednesday, daarna staat een bezoek aan rivaal Manchester United op de rol. Aston Villa wacht een loodzwaar programma in de strijd tegen degradatie: Leicester City, Chelsea, Manchester United én Liverpool zijn de komende weken de tegenstanders.