Kwakman: Ik zie momenteel maar één speler bij AZ die Ajax zou versterken

Kwakman: "Ik zie momenteel maar één speler bij AZ die Ajax zou versterken"

01-03-2020 19:46
40

AZ-toptalenten Myron Boadu en Calvin Stengs zouden geen directe versterking voor Ajax zijn, vindt FOX Sports-analist Kees Kwakman. Teamgenoot Fredrik Midtsjö zou wél toegevoegde waarde hebben, liet de Noord-Hollander voorafgaand aan de onderlinge clash in Amsterdam weten.

"Ik zie momenteel maar één speler bij AZ die Ajax zou versterken. Dan kijk ik ook naar de positie waar Ajax iemand nodig heeft: dat is een middenvelder", opende Kwakman zijn analyse vanuit de Johan Cruijff Arena. Midtsjö staat er goed op bij de oud-speler van onder meer FC Volendam, NAC Breda en FC Groningen. "Hij heeft de ervaring. Hij heeft laten zien dat hij uitstekend kan voetballen. We hebben hem al genoeg bewierookt, die kan zo bij Ajax mee op het middenveld."

Een type-Stengs heeft Ajax juist niet nodig, denkt Kwakman: de Amsterdammers verzekerden zich onlangs al van de komst van het Braziliaanse talent Antony. "Ze hebben Neres nog. En in de spits heb je Tadic, Traoré en misschien wel Huntelaar, als die een jaar langer doorgaat. Dus heeft Ajax wel spelers nodig op die positie?", doelde hij op een eventuele transfer van Boadu.