Déjà vu op Wembley voor koppende El Ghazi: Ik ga er nog wel vaak aan terugdenken

Déjà vu op Wembley voor koppende El Ghazi: "Ik ga er nog wel vaak aan terugdenken"

01-03-2020 20:39 Laatste update: 21:07
3

De ene kopbal op Wembley is de andere niet, weet Aston Villa-aanvaller Anwar El Ghazi na zondag als geen ander. De voormalig Ajacied sloeg vorig seizoen met het hoofd toe tijdens de finale van de play-offs tegen Derby County, maar kon dat kunstje tegen Manchester City niet herhalen.

El Ghazi kreeg zijn kopkans na amper drie minuten, maar trof het dak van het doel: Aston Villa verloor de eindstrijd uiteindelijk met 2-1. "Ik speel hem nog steeds af in mijn hoofd", treurde hij na afloop in gesprek met Ziggo Sport. "Eigenlijk precies hetzelfde als vorig seizoen, toen we ook hier in de finale stonden, om promotie. Ik raakte hem goed, vol op mijn voorhoofd. En ik dacht ook echt dat hij erin ging. Maar hij ging op de een of andere manier net over. Ik ga er nog wel vaak aan terugdenken..."

De tweevoudig Oranje-international zal echter de knop weer om moeten zetten: de nummer 19 van de Premier League is terug op aarde en moet nog tegen degradatie zien te strijden. "We spelen nu nog twaalf andere finales, net zo belangrijk als deze. We weten het belang van de club en van de spelers. Zaak om nu zo snel mogelijk weer vooruit te kijken."

Het programma van Aston Villa liegt er echter niet om. De ploeg uit Birmingham reist op maandag 9 maart af naar Leicester City en speelt daarna thuis tegen Chelsea.