Van Hanegem fileert KNVB-directeur: 'Bij Getafe zouden ze op hun voorhoofd tikken'

Van Hanegem fileert KNVB-directeur: 'Bij Getafe zouden ze op hun voorhoofd tikken'

02-03-2020 06:53 Laatste update: 07:41
134

Willem van Hanegem begrijpt er geen moer van dat Nicolás Tagliafico de negentig minuten tegen AZ heeft volgemaakt. Daarnaast gaat De Kromme met gestrekt been in op het KNVB-idee om de competitievorm bij jeugdspelers weg te halen.

Tagliafico leek in het tweede bedrijf volledig over de schreef te gaan, maar kwam er mee weg bij Serder Gözübüyük en de VAR. 'Gek genoeg moest ik na afloop vooral denken aan Tagliafico. Die ging dus volledig bewust op Jonas Svensson staan, hoe is het mogelijk dat zo'n VAR daarnaar kijkt en denkt: dit was niets. Dat heeft dus echt alleen maar te maken met het feit dat hij bij een topclub speelt', verklaart Van Hanegem de arbitrale dwaling in zijn column in het Algemeen Dagblad.

Wedden

Meer odds

De Kromme ging vooral in op een idee van de KNVB, en begrijpt er helemaal niets van. 'Jan Dirk van der Zee, de directeur van het amateurvoetbal van de KNVB kondigde deze week aan dat er vanaf volgend seizoen bij het jeugdvoetbal onder twaalf jaar helemaal geen ranglijsten meer zullen zijn. Van der Zee vindt dat jeugdvoetbal alleen om plezier gaat. Kinderen zijn volgens hem niet bezig met winnen. En verliezen, dat bederft gewoon het plezier. Als we winnen afschaffen, kan niemand nog verliezen. Opgelost', zegt Van Hanegem gekscherend.

'Ik dacht, toen ik dus Hoffenheim en Bayern lekker zag overspelen: dit is misschien wel de volgende stap die deze man wil nemen. Lekker overspelen. En daarna misschien ook beide doelen weghalen. De 'Winnaars van Morgen', die mogen van de KNVB pas vanaf hun dertiende proberen een echte wedstrijd te winnen. Ik denk dat ze bij Getafe allemaal op hun voorhoofd tikken als ze die gekke ideeën van Van der Zee voorbij zien komen', besluit de columnist zijn betoog.