'Ajax liet gaten, dat was ongelooflijk. De Titanic kon er nog doorheen varen'

'Ajax liet gaten, dat was ongelooflijk. De Titanic kon er nog doorheen varen'

02-03-2020 07:29 Laatste update: 08:19
67

AZ won zondagavond met 0-2 op bezoek bij Ajax en staat weer op gelijke hoogte met de ploeg uit Amsterdam. De overwinning van de Alkmaarders wordt uitvoerig besproken door de mannen van De Derde Helft, die vooral Oussama Idrissi uit vonden blinken. 

"Ik heb echt genoten van AZ. De manier waarop zij omschakelden vooral, ze hebben Ajax zoveel pijn gedaan. En ze hadden Ajax nog zoveel meer pijn kunnen doen. Ajax vond ik juist heel slecht in de omschakeling. Fredrik Midtsjö sprintte er op een gegeven moment zelfs drie man uit", wordt er gesproken over de wedstrijd van zondagavond. "Bij AZ spatte het ervan af dat ze deze wedstrijd wilden winnen en bij Ajax op sommige momenten niet."

"Ajax liet op een gegeven moment gaten, dat was ongelooflijk, de Titanic kon er nog tussendoor varen. Het het 0-5, miscchien wel 0-6 kunnen of moeten worden. Dat was echt geen rare uitslag geweest als je kijkt naar de kansenverhouding. Boadu had er vier kunnen maken, het was echt krankzinnig."

Idrissi
Vooral de tweede treffer van Oussama Idrissi, na een geweldige pass van Teun Koopmeiners, doet stof opwaaien bij de mannen. "'Frank de Boer-achtig', jullie kennen hem nog wel: Dennis Bergkamp, 1998. Een geweldige goal, alles klopte eraan." Idrissi, de doelpuntenmaker, kan op lof rekenen. "Als Idrissi voor Nederland zou spelen, zou er echt een hype rond hem ontstaan. Dat is zo'n goede voetballer... In vorm is het echt de beste buitenspeler van de Eredivisie. En hij is pas 24 hè!"