Razendsnelle reflexen genieten goedkeuring Dumfries: 'Anders zat hij nu bij Real'

Razendsnelle reflexen genieten goedkeuring Dumfries: 'Anders zat hij nu bij Real'

02-03-2020 08:57
42

Lars Unnerstall liet zich tegen Feyenoord met een aantal uitstekende reddingen weer eens van zijn beste kant zien. Denzel Dumfries is lyrisch over zijn ploeggenoot en spreekt zelfs van een 'topkeeper'.

Met Unnerstall zijn katachtige reddingen op pogingen van Steven Berghuis en Róbert Bozeník spraken tot de verbeelding. "Zeker op de lijn is hij een topkeeper. Dat weten we. We hebben heel veel vertrouwen in hem. Met zijn reflexen houdt hij er heel veel ballen voor ons uit. Het is fijn hem achter je te hebben. Wat ik daarbij wel écht wil benadrukken: dat is niets ten nadele van Jeroen Zoet", vertelt Dumfries tegen De Telegraaf.

Waar de Duitser uitblinkt op de lijn, is men zich in Eindhoven bewust van zijn meevoetballende gebreken. "We kunnen allemaal zien dat het met zijn voeten wat beter kan. Maar als ik kijk naar de ontwikkeling van Lars, dan zie je dat hij ook echt veel beter en rustiger wordt aan de bal. Ja, vandaag hebben we misschien maar één bal teruggespeeld. We proberen elkaar, dus ook hem, daarin zo veel mogelijk te helpen", zegt Dumfries, die aan de andere kant blij is dat Unnerstall deze kwaliteiten niet beheerst. "We zeggen hier ook allemaal: als hij dat ook nog zou kunnen, dan zat hij bij Real Madrid met zijn reflexen."