Update: Beroep FC Den Bosch afgewezen: definitief drie punten in mindering

Update: Beroep FC Den Bosch afgewezen: definitief drie punten in mindering

02-03-2020 10:09 Laatste update: 13:24
99

De kans is groot dat FC Den Bosch binnenkort een puntenstraf krijgt van de KNVB. De Keuken Kampioen Divisie-club dreigt zes punten kwijt te raken, aangezien de licentiecommissie van de KNVB de club wil straffen voor het niet voldoen aan de normstellingen die de voetbalbond Den Bosch oplegde om financieel gezonder te worden.

Dat meldt het Algemeen Dagblad. Den Bosch is het naar verluidt niet eens met de straf en is al in beroep gegaan. Tot dusver kwam er nog niets naar buiten over de zaak en werd het binnenskamers afgehandeld. Volgens de voetbalbond heeft Den Bosch niet voldaan aan voorwaarden die gesteld werden in het plan van aanpak dat het op moest stellen om de financiële situatie te verbeteren.

Bij Den Bosch is men niet blij met het 'belachelijke besluit' van de KNVB. "Vooral waar het gaat om de overschrijding van die personeelskosten" laat portefeuillehouder Peter Poirters van Den Bosch weten. "Inmiddels zitten wij namelijk wel ruim beneden de afgesproken 2.225.000 euro voor dit seizoen. Zeker nadat we in de winterse transferperiode onze dure spelers Leo Väisänen en Stefan Velkov verkocht en verhuurd hebben."

"Het slaat nergens op dat de licentiecommissie vasthoudt aan 1 november als peildatum en niet aan bijvoorbeeld 1 februari. Met die normstelling interpreteert de licentiecommissie het plan verkeerd. Het gaat immers om een heel seizoen", aldus Poirters. Na de mislukte overname door Kakhi Jordania probeert Den Bosch weer financieel gezond te worden. "Daar weet de KNVB alles van, want ze is hier nauw bij betrokken. Het zou een grote schande zijn als nu deze straf wordt opgelegd."

Update: FC Den Bosch krijgt definitief drie punten in mindering. De KNVB laat maandagmiddag weten dat het beroep van FC Den Bosch is afgewezen, waardoor de opgelegde straf blijft staan. De beroepscommissie verklaarde het beroep van Den Bosch 'ongegrond' en tegen die uitspraak is geen verder beroep meer mogelijk.