De Eredivisie-flops: Ajax-drietal en Rosario vormen Super Sunday-delegatie

De Eredivisie-flops: Ajax-drietal en Rosario vormen Super Sunday-delegatie

Gepubliceerd: maandag 2 maart 2020 om 11:00ma 02-03-2020 om 11:00

De 25ste speelronde werd vooral gekleurd door Super Sunday. Vier spelers uit de topwedstrijden hebben ons wekelijkse floplijstje gehaald: drie Ajacieden en PSV'er Pablo Rosario. Ook FC Emmen en Fortuna Sittard kwamen dit weekend niet sterk voor de dag.

Daley Blind (Ajax)
De tweede uitverkiezing op rij voor de man die Ajax normaal gesproken bij de hand neemt. Zondagavond leidde hij echter alle Amsterdamse ellende in, nadat hij door het midden uitverdedigde. Blind heeft zijn imponerende vorm van de eerste seizoenshelft, voordat er een hartspierontsteking bij hem werd geconstateerd, nog niet kunnen hervinden. Integendeel zelfs.

Michaël Heylen (FC Emmen)
Zo onverslaanbaar als FC Emmen aan de Oude Meerdijk is, zo bleek komt het tijdens uitwedstrijden voor de dag. Heylen gaf zondagmiddag tegen Sparta het startsignaal voor weer een kansloze exercitie. Na een totaal mislukte pass kon Patrick Joosten de vroege openingstreffer aantekenen. Later in de wedstrijd maakte de onzekere Belg nog bijna een eigen doelpunt.

Lorenzo Burnet (FC Emmen)
Zijn ploeggenoot Burnet was op dat moment al gewisseld. De linksback speelde een negatieve hoofdrol bij Sparta's tweede treffer, deed vrijwel alles fout wat hij fout kon doen en hoefde na de rust niet meer terug te komen.

Yuta Nakayama (PEC Zwolle)
Nóg een wissel halverwege: de bijdrage van Nakayama bleef tegen Vitesse beperkt tot één helft. PEC was al vroeg op voorsprong gekomen tegen de Arnhemmers, maar de Japanner kreeg direct daarna een black-out: Nakayama gaf de panklare 'assist' van waaruit Tim Matavz de stand gelijk kon trekken.

Leon Guwara (FC Utrecht)
Ook de linksback van FC Utrecht maakte geen beste beurt. Eerst was hij nergens te bekennen, toen Sylla Sow een fout van teamgenoot Justin Hoogma afstrafte. Vervolgens taxeerde hij een lange pass van Paul Quasten verkeerd, waardoor Darren Maatsen RKC naar de overwinning kon lobben. En dus heeft FC Utrecht dit seizoen alweer zes punten laten liggen tegen de hekkensluiter. Het geeft te denken, voor een club met Europese ambities...

Pablo Rosario (PSV)
Eén van de dissonanten tijdens de zeer onderhoudende topper in het Philips Stadion. Het weinig tot de verbeelding sprekende optreden van Rosario staat symbool voor zijn terugval dit seizoen, nadat hij in 2018 nog als een komeet omhoog schoot en zich ontwikkelde tot Oranje-international.

Carel Eiting (Ajax)
De spelmaker kreeg na de winterstop zijn kans op het middenveld door een veelvoud aan blessures in Amsterdam. Dat ging hem over het algemeen goed af, maar zondagavond zakte hij door het ijs. Tegen AZ liep hij achter de feiten aan en was hij één van de minste spelers in een toch al zeer matig draaiend elftal.

Amadou Ciss (Fortuna Sittard)
Als je je tijdens zo'n dramatische pot als VVV-Fortuna Sittard alsnog in negatief opzicht kunt onderscheiden, gaat er iets niet goed. Ciss hield het nog vol tot minuut 88, maar werd toen alsnog gewisseld, nadat hij een paar kansjes had gemist en vooral meer fout dan goed had gedaan.

Vitalie Damascan (Fortuna Sittard)
Ook zijn Moldavische aanvalspartner kon geen overtuigende cijfers overleggen en werd al eerder in de tweede helft vervangen. Dat uitgerekend de meest productieve spits het einde niet haalde in een wedstrijd tegen een directe concurrent, zegt genoeg.

Dusan Tadic (Ajax)
En daar hebben we de derde Ajacied. 362 dagen nadat hij van L'Équipe een 10 kreeg voor zijn optreden tegen Real Madrid, deelde Tadic in de Amsterdamse malaise tegen AZ. Vorig seizoen steeg hij ver boven zichzelf uit, maar de laatste weken is het kommer en kwel bij Tadic, ondanks negen goals en vijftien assists in competitieverband.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Wie vond jij de grootste tegenvaller van dit voetbalweekend?

Daley Blind
32%
Michaël Heylen
2%
Lorenzo Burnet
1%
Yuta Nakayama
2%
Leon Guwara
3%
Pablo Rosario
15%
Carel Eiting
9%
Amadou Ciss
1%
Vitalie Damascan
0%
Dusan Tadic
35%
(1604 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws