Van Hooijdonk snoeihard voor Ajax: 'Hij leek wel een doorgesnoven jongen'

Van Hooijdonk snoeihard voor Ajax: 'Hij leek wel een doorgesnoven jongen'

02-03-2020 10:25
83

Pierre van Hooijdonk heeft geen goed woord over voor het huidige Ajax. De Amsterdamse ploeg is net een kleuterklas, aldus de oud-international.

Ajax heeft opnieuw een rampweek achter de rug met de Europa League-uitschakeling tegen Getafe en nederlaag tegen AZ, maar vooral het gedrag van de Amsterdammers irriteert Van Hooijdonk. Zo kreeg trainer Erik ten Hag het tegen Getafe aan de stok met zijn Spaanse collega José Bordalás en reageerde Donny van de Beek opgefokt op veel arbitrale beslissingen.

"Dat was een reactie die thuishoort in een kleuterklas", sneert Van Hooijdonk bij Studio Voetbal. "Natuurlijk is het niet leuk wat Getafe doet, maar daar moet je je tegen kunnen wapenen."

Volgens Van Hooijdonk was Ten Hag langs de lijn aan het acteren. "Hij speelde een rol in de Fabeltjeskrant. Zo is hij helemaal niet. En Van de Beek leek wel een doorgesnoven jongen, hij was onherkenbaar. En na afloop klagen over de speeltijd. Dan denk ik: word even volwassen. Dit zijn de wetten van het Europese voetbal, waar het om winnen draait."