Woedende Tadic slaat Ajax-alarm: 'Dit valt niet te accepteren, ongelooflijk'

Woedende Tadic slaat Ajax-alarm: 'Dit valt niet te accepteren, ongelooflijk'

02-03-2020 11:54
277

Dusan Tadic baalt als een stekker van het 'domino-effect' bij Ajax. De laatste weken hield de aanvoerder zich relatief rustig, maar na de kansloze nederlaag tegen AZ slaat hij alarm.

"Dit valt niet te accepteren. Het is ongelooflijk. We spelen een slechte wedstrijd en komen onze afspraken niet na", briest Tadic na afloop in de catacomben, geciteerd door Ajax Life. "Als één speler te laat komt, klopt ons systeem niet meer. Dan krijg je een domino-effect en als dat optreedt, zie je dat wij overal moeite mee krijgen."

"Of ik boos ben? Ja, ik ben boos. Op mezelf, op iedereen. We kunnen dit niet accepteren. Het is pijnlijk. We moeten in de spiegel kijken en dat doe ik zelf altijd als eerste. Ik voel me goed, ben niet moe, maar moet beter spelen. Ik kan beter. Ik moet beter. We starten twee keer slecht en komen niet in ons spel. Daardoor wordt alles slecht."

Het is alarmfase één, benadrukt Tadic. "Als we zo blijven spelen, worden we geen kampioen. Het was vorig jaar juist zo mooi om kampioen te worden. Als we weer iets moois willen beleven, moeten we terug naar onze manier van spelen. Niet alleen afspraken maken, maar ook afspraken nakomen."