'Het is gewoon een soort rechtsongelijkheid, Ajax mocht meer dan AZ'

'Het is gewoon een soort rechtsongelijkheid, Ajax mocht meer dan AZ'

02-03-2020 14:45
207

Valentijn Driessen is zeer kritisch op de arbitrage in het duel tussen Ajax en AZ (0-2). Volgens de journalist van De Telegraaf werd AZ flink benadeeld in de Johan Cruijff ArenA.

Driessen stelt voor de camera van De Telegraaf dat videoscheidsrechter Clay Ruperti in had moeten grijpen nadat Ajacied Nicolas Tagliafico op het been van AZ-rechtsback Jonas Svensson ging staan. "Dan blijkt dat hij niet de autoriteit heeft om Gözübüyük voor de tweede keer naar de kant te halen. Eerder gaf Tagliafico al een elleboogstoot. De frustraties waren natuurlijk enorm bij Ajax en dat resulteerde in dat gedrag. Maar dat is niet goed te praten, daar verdien je gewoon een rode kaart voor te krijgen."

Volgens Driessen floot Serdar Gözübüyük zondag sowieso in het voordeel van Ajax. "Het is gewoon een soort rechtsongelijkheid. Ajax mocht meer dan AZ, laat ik het zo zeggen. Hij gaf ook heel snel gele kaarten aan mensen van AZ, ook op de bank weer. Zelfs Ziyech vond dat AZ-trainer Arne Slot ten onrechte een gele kaart kreeg."