'NAC in de finale... Dan laat ik de bus staan en sprint ik terug naar huis'

'NAC in de finale... Dan laat ik de bus staan en sprint ik terug naar huis'

02-03-2020 15:17
54

NAC Breda-middenvelder Mounir El Allouchi keert donderdagavond terug op 'heilige grond'. De cupfighter uit West-Brabant neemt het in de halve finale van de KNVB Beker op tegen Feyenoord: El Allouchi was er ook al bij in september 2017, toen NAC zijn eerste Eredivisie-zege in De Kuip boekte.

De 25-jarige Roosendaler gaat er alles aan doen om dat kunstje te herhalen. "We hebben een jonge groep, maar ik denk niet dat wij onder de indruk zullen zijn van de omstandigheden", vertelt de ervaringsdeskundige aan BN DeStem. "Ik kan begrijpen dat het spannend kan zijn de eerste keer. Maar na de warming-up moet dat klaar zijn. Dan is het verstand op nul en gaan."

Op weg naar De Kuip ontdeed NAC zich al van Eredivisie-clubs FC Emmen, PSV en AZ. "Nu we zover zijn gekomen, moeten we dit klusje ook maar klaren. Gesteund door deze coach (Peter Hyballa, red.) zal iedereen met vuur in de ogen het veld opgaan", kondigt El Allouchi aan. De middenvelder voelt zichzelf ook topfit. "Er zit een enorme spirit in dit elftal. In de 88ste minuut had ik tegen NEC nog energie over."

Een eventuele stunt in De Kuip zou hem alleen maar extra energie geven. "NAC in de bekerfinale... Die gedachte alleen al. Dan laat ik de bus staan en sprint ik terug naar huis."

Feyenoord en NAC trappen donderdag om 20.45 uur af. De winnaar van de halve finale stuit op FC Utrecht of Ajax.