'Tadic gaat in gesprek met Ten Hag': 'Er moet denk ik veel meer discipline komen'

'Tadic gaat in gesprek met Ten Hag': 'Er moet denk ik veel meer discipline komen'

02-03-2020 20:10
202

Dusan Tadic gaat na de 2-0 nederlaag van Ajax tegen AZ in gesprek met trainer Erik ten Hag. De aanvoerder van de Amsterdammers wil met Ten Hag sparren over hoe de crisis in de Johan Cruijff Arena bezworen kan worden.

Vorig seizoen praatte de Serviër nadat er met 3-0 van PSV verloren werd ook al op Ten Hag in, waarna Ajax een knappe 1-1 bij Bayern München neerzette. Vanaf dat moment ging het beter voor Ajax en volgens De Telegraaf heeft Tadic opnieuw besloten om met de trainer te overleggen. "Ik denk dat er veel meer discipline moet komen", licht hij alvast een tipje van de sluier over één van de onderwerpen. "We moeten onze verantwoordelijkheid nemen."

Tadic denkt volgens de ochtendkrant dat 'een gebrek aan bereidheid bij de spelers om voor elkaar door het vuur te gaan' de oorzaak is voor het zwakke presteren van de Amsterdammers. "We spelen in elk aspect individueel en dan is elke speler slecht", zegt hij daarover. "Als je afspraken niet nakomt, krijg je een domino-effect. Is een speler te laat bij het hoog druk zetten, dan moet de volgende voor niks lopen en ontstaat er frustratie. We moeten als team gaan opereren."