Kieft tipt opvallende opvolger Ten Hag bij Ajax: 'Waarom niet?'

Kieft tipt opvallende opvolger Ten Hag bij Ajax: 'Waarom niet?'

03-03-2020 07:17
116

Fred Grim moet bij Ajax de opvolger worden van Erik ten Hag. Met die opvallende suggestie kwam Wim Kieft maandagavond bij Veronica Inside. Grim staat met RKC Waalwijk onderaan in de Eredivisie, maar de hekkensluiter speelt goed voetbal en krijgt vaak te weinig.

Ten Hag zit op de schopstoel bij Ajax nu hij uit Europa ligt en de landstitel uit handen dreigt te geven. Kieft speculeert over een mogelijke opvolger van de vijftigjarige Tukker.

"Hij zou in plaats van Ten Hag zo trainer van Ajax kunnen zijn. Waarom niet?", zegt Kieft over Grim bij VI. "Hij doet het hartstikke goed. Waarom Erik ten Hag wel en Fred Grim niet? Zo moeilijk is het allemaal toch niet? Als je ziet hoe verzorgd hij zijn elftal laat spelen, vind ik dat het prima kan. Ik zeg dat hij dat zomaar zou kunnen."

Grim is sinds 2018 hoofdtrainer van RKC. Hij loodste de club naar de Eredivisie en verlengde zijn contract toen met één jaar, tot 2021. Grim stond ook in de belangstelling van PEC Zwolle. Grim kwam acht jaar als speler uit voor Ajax.