Niet alle spelers hebben goede 'spirit' bij Ajax: 'Ergernis in en om de club'

Niet alle spelers hebben goede 'spirit' bij Ajax: 'Ergernis in en om de club'

03-03-2020 08:37 Laatste update: 09:00
223

Ajax komt maar niet uit de dip na de winterstop en ook afgelopen zondag tegen AZ wisten de mannen van trainer Erik ten Hag niet te winnen. Bij de Amsterdammers vallen er dit seizoen veel spelers uit met spierblessures, hetgeen de sfeer niet ten goede komt.

Door de nederlagen van de afgelopen weken is er bij Ajax voldoende te bespreken. Vooral Dusan Tadic is geen schim van de Tadic van vorig jaar. "Tadic zal in de media nooit een medespeler afvallen. Zo zit de aanvoerder van Ajax niet in elkaar", analyseert Freek Jansen in het Algemeen Dagblad. "Bovendien weet hij momenteel maar al te goed dat hij zelf ook niet het gewenste niveau haalt. Maar aan zijn dagelijkse arbeidsethos valt niet te tornen. Tadic is elke seconde van de dag in de weer om zijn lichaam maximaal te verzorgen. Om zich heen ziet de Servische aanvaller dat lang niet ­iedereen in de selectie dezelfde spirit heeft."

Het aantal spierblessures bij Ajax dit seizoen neemt verontrustende vormen aan, zo ziet ook Jansen. "De blessure van ­Neres betekende het startsein van een eindeloze blessuregolf. De fysieke staat van Ajax ging van kwaad tot erger. Afgelopen zondag kwam er met Ryan Babel weer een nieuwe naam bij, hij kon door een kuitblessure niet spelen tegen AZ. ­Alweer een spierblessure, zoals er in de afgelopen maanden zoveel van zijn geweest."

Ergernis
Het kwam de sfeer in Amsterdam niet ten goede, maar volgens Ten Hag is er geen zichtbaar verband tussen alle spierblessures. "Spelers vielen weg, langdurig of kwamen terug, om vervolgens opnieuw uit te vallen. Ten Hag zelf wil niets weten van verbanden tussen de blessures, maar de kwakkelende fysieke staat is inmiddels wel een groeiende vorm van ergernis in en om de club", sluit Jansen af.