Schotse bondscoach mijdt loting in Amsterdam na uitbraak Coronavirus

Schotse bondscoach mijdt loting in Amsterdam na uitbraak Coronavirus

03-03-2020 14:21
33

Schotland zal dinsdag tijdens de loting voor de Nations League in Amsterdam niet vertegenwoordigd worden door Steve Clarke. De bondscoach heeft besloten om niet naar de ceremonie in Amsterdam af te reizen, vanwege de uitbraak van het Coronavirus.

Ian Maxwell en Rod Petrie zullen namens de voetbalbond afwezig zijn in Amsterdam, maar Clarke is in Schotland achtergebleven. Een woordvoerder van de Schotse FA laat weten dat de aanwezigheid van de bondscoach een 'onnodig risico' zal vormen. "Na onze eerste response meeting hebben we in onderling overleg besloten dat we dit risico niet wilde nemen", wordt de zegsman geciteerd door de BBC.

In Amsterdam zal er dinsdag geloot worden voor de tweede editie van de Nations League, die na het EK van start zal gaan. De Schotten zijn ingedeeld in Pot 2 van Divisie B. The Tartan Army eindigde tijdens de eerste Nations League bovenaan in zijn Divisie C-poule en heeft zich daarmee geplaatst voor de play-offs voor het komende EK: Israël is dan de tegenstander, daarna wacht mogelijk Servië of Noorwegen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie