Krul-scenario voor Ajax O19: wissel, drie gepakte penalty's en winnende goal

03-03-2020 17:10 Laatste update: 17:25
22

Ajax Onder 19 is door naar de volgende ronde van de UEFA Youth League na een zinderende strafschoppenreeks tegen de leeftijdsgenoten van Atlético Madrid. Na 0-0 na negentig minuten en acht strafschoppenrondes kwamen de Amsterdammers als winnaar uit de bus: 6-5.

Een hoofdrol was weggelegd voor tweede keeper Daan Reiziger, die in blessuretijd door John Heitinga het veld in werd gebracht voor de strafschoppenserie en tijdens die reeks niet alleen drie penalty's van Atlético Madrid pakte, maar ook de beslissende strafschop zelf binnen schoot. Reiziger kwam in de 93e minuut in het veld voor Calvin Raatsie, die als eerste keeper aan de wedstrijd begon.

De Ajax-penalty's werden gemaakt door Naci Ünüvar, Kenneth Taylor, Sontje Hansen, Terence Douglas, Jaymillio Pinas en dus Reiziger. Jurriën Timber en Neraysho Kasanwirjo misten vanaf elf meter. Ajax gaat nu door naar de kwartfinales.