Oranje treft Italië, Bosnië-Herzegovina en Polen in de Nations League

Oranje treft Italië, Bosnië-Herzegovina en Polen in de Nations League

03-03-2020 18:40 Laatste update: 18:53
61

Het Nederlands elftal zal na het EK stuiten op Italië, Bosnië-Herzegovina en Polen. De vier landen vormen samen Groep 1 in Divisie A van de Nations League, heeft de loting van dinsdag uitgewezen.

Oranje trof Italië voor het laatst tijdens een oefenwedstrijd in de zomer van 2018: destijds werd het 1-1 in Turijn. De laatste ontmoeting in competitieverband dateert van het EK van 2008: het team van Marco van Basten denderde in Bern met 3-0 over de toenmalig wereldkampioen heen. Het treffen van acht jaar eerder verliep minder florissant: Oranje miste tijdens het 'eigen' EK in 2000 de ene penalty na de andere en strandde in de halve finale tegen de Squadra Azzurra.

Nederland en Polen hebben deze eeuw slechts twee keer tegen elkaar gespeeld en in beide gevallen betrof het een vriendschappelijke ontmoeting: op 1 juni 2016 werd er met 1-2 gewonnen in Gdansk. Beide landen troffen elkaar diverse malen in een kwalificatiepoule - voor het laatst in aanloop naar het WK van 1994 - maar waren nooit tegenstanders op een eindtoernooi. Tegen Bosnië-Herzegovina speelde Oranje tot dusver nog nooit.

De zes groepswedstrijden in de Nations League zullen plaatsvinden tijdens de interlandperiodes van september, oktober en november.