SPORT BILD: Dortmund wil transferrecord verbreken voor Engels supertalent (16)

SPORT BILD: Dortmund wil transferrecord verbreken voor Engels supertalent (16)

04-03-2020 06:55 Laatste update: 07:07
25

Borussia Dortmund is de Engelse top te slim af en gaat zijn eigen transferrecord verbreken om Birmingham City-speler Jude Bellingham naar het Signal Iduna Park te halen. De middenvelder (16) wordt gezien als een van de grootste talenten in Engeland. 

Dortmund is volgens SPORT BILD al akkoord met Bellingham. Over de transfersom moet nog onderhandeld worden met Birmingham City, maar de Bundesliga-club wil 35 miljoen euro neerleggen voor de middenvelder. SPORT BILD verwacht dat dit voldoende is om Bellingham over te nemen.

Mocht de transfer doorgang vinden, dan verbreekt Dortmund zijn eigen transferrecord. Het hoogste bedrag dat de club tot op heden betaalde voor een speler was 30,5 miljoen euro voor Mats Hummels. Lars Ricken, coördinator van de jeugdopleiding van Dortmund, geeft aan dat de komst van Bellingham bij de club zou passen. "Wij kopen geen supersterren, wij maken ze", laat hij weten in gesprek met SPORT BILD.

Met een mogelijke transfer troeft Dortmund vrijwel de gehele Engelse top af. Onder meer Manchester United en Chelsea toonden eerder al interesse in het jonge talent.